Ruken Compositions & Interpretations

RUKEN combineert de oude melodische en ritmische uitdrukkingen van Anatolië met de harmonische structuren van moderne jazz met een sterk improvisatie-element.

Deze lijn van creativiteit zorgt ervoor dat RUKEN’s composities naadloos door oneven maatsoorten navigeren via blues lijnen en veranderde toonladders verenigen met folk melodieën.

Het resultaat is een brug tussen Oost en West die ook een lyrische continuïteit creëert tussen de oude en moderne uitdrukkingen van universele menselijke verlangens.

RUKEN’s muziek is uniek in haar gelijktijdige aantrekkingskracht op zowel het oosterse als het westerse publiek: westerse luisteraars worden aangetrokken door RUKEN’s muziek vanwege de vertrouwdheid met blues elementen en Engelse teksten, maar tijdens het proces ontdekken ze de Anatolische aard van de melodie en het ritme, terwijl oosterse folk luisteraars aanvankelijk worden aangetrokken door deze Anatolische textuur, maar zich geleidelijk ook op hun gemak voelen met jazz- en blues elementen.

RUKEN bereikt deze dubbele aantrekkingskracht door middel van originele composities.

Ruken Barış: zang
Rüya Gökhan Koçer: bas
Yaniv Nachum: sopraan sax
Sadık Adıgüzel: lavta, kopuz
Deur open: 19.30

Datum

21 jun 2024
Verlopen!

Tijd

8:30 pm - 8:30 pm
QR code